Groep 2a

Welkom op de pagina van groep 2a

Leuk dat u komt kijken op de pagina van groep 2a. We zijn een groep van 18 kinderen en onze juffen zijn; juf Agnes en juf Henriette.

Wat gebeurt er zoal in groep 2a?

We komen altijd door het hek naar binnen en gaan samen met de juf in de rij staan tot we naar binnen gaan. We hangen onze jas op en zetten ons eten en drinken in het mandje van onze kleurgroep. We beginnen dan altijd samen in de kring, we kijken welke dag het is en bespreken wat we allemaal gaan doen op een dag. Elke dag mag een groepje kinderen vertellen. Daarna leest of vertelt de juf een Bijbelverhaal, zingen we een paar liederen en bidden we samen. Daarna gaan we naar buiten. Buiten is veel speelruimte, we mogen heerlijk vies worden. Maar we zorgen ook dat het niet te vies wordt. Daarna gaan we samen eten en drinken in de kring. De juf leest vaak een verhaaltje voor. Daarna zitten we in de kring en leren we Engels, rekenen, taal of hebben we het met elkaar over we het samen fijn kunnen hebben in de groep (de vreedzame school). Raai de kraai is vaak ook aanwezig tijdens deze momenten, hij beleeft spannende dingen en hierdoor leren de kinderen nieuwe woorden en rekenbegrippen. Na dit moment gaan we werken of spelen. Tijdens het werken en spelen werken twee groepjes aan een thema werkje en kunnen twee andere groepjes kiezen op het kiesbord. Bijvoorbeeld de huishoek, schrijf,- rekenhoek, of heerlijk in de bouwhoek. Aan het einde van de dag ruimen we alles samen netjes op en gaan we naar huis of blijven we over op school. De middag is een stuk korter. We beginnen met elkaar in de kring, we zingen samen een lied en bidden voor de middag. We gaan nu allemaal kiezen op het kiesbord. Soms gaat de juf met een groepje in de kleine kring. We leren dan nog meer over rekenen en taal. Daarna spelen we nog buiten en gaan we alweer naar huis. De dag is voorbij. Even een nachtje uitrusten…. en dan zijn we er weer klaar voor, want elke nieuwe dag is een nieuw avontuur!

Juf Agnes Baädilla

Maandag en dinsdag