Groep 3b

Welkom op de pagina van groep 3b

Welkom op de pagina van groep 3b Groep 3b telt dit schooljaar 20 leerlingen. Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Annelies van Campen voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Marian Pors. De kinderen mogen ‘s morgens zelf de klas inkomen. Het is fijn als iedereen op tijd naar binnengaat, zodat we om 8.30 uur kunnen beginnen.

Wat gebeurt er zoal in groep 3b?

Bijbelse geschiedenis

De dag beginnen we altijd met Bijbelse geschiedenis. We zingen en bidden. Drie keer in de week luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel. Ook leren we iedere week een psalm en maken we een Bijbelse verwerking. Lezen, spelling en woordenschat Een groot deel van de morgen zijn we bezig met taal. We werken met de methode ‘Lijn 3’. Samen met Ben Bus reizen we door Leesstad, daarbij komen we veel verschillende bushaltes tegen. Het eerste half jaar leren we met name de letters en eenvoudige woorden lezen. Het tweede half jaar ligt de nadruk op het lezen op tempo en verschillende leesproblemen. Er is veel aandacht voor het leren lezen op verschillende niveaus

Rekenen

In groep 3 staat het rekenen tot en met de twintig centraal. De kinderen leren het splitsen van getallen en erbij- en eraf sommen. Later in het schooljaar verkennen de kinderen de getallen tot honderd. Ook leren de kinderen de halve en hele uur aflezen van de klok. We werken met de methode de Wereld in Getallen 5. Op de middagen is er tijd voor schrijven, handvaardigheid, tekenen, muziek, Engels en wereldoriëntatie. Deels doen we dit samen met groep 3a. Elke week gaan de kinderen gymmen in de grote gymzaal. Hulp van thuis Iedere week leren de kinderen een psalmversje. Op de website kunt u het actuele psalmrooster vinden. Het is helpend als u thuis ook de psalm zingt met uw kind. We hopen dat ouders thuis met hun kind willen oefenen met lezen, het liefst elke dag even. Door veel en vaak te oefenen krijgen de kinderen het lezen goed onder de knie. Een belangrijke vaardigheid waar ze de rest van hun leven plezier van zullen hebben.

Juf Annelies van Campen

Maandag, dinsdag en woensdag