Groep 6b

Welkom op de pagina van groep 6b

Welkom op de pagina van groep 6B. Onze groep bestaat uit 19 kinderen. Op maandag t/m woensdag staat juf Annemieke Brandsen voor de groep. En op donderdag en vrijdag geeft juf Christine Robbertsen les.

Wat gebeurt er zoal in groep 6b?

Begin van de dag

Elke ochtend komen de kinderen om 8:30 de klas binnen. Op het bord staat een begintaak. We oefenen dan bijvoorbeeld tafels, deelsommen of bepaalde categorieën van spelling. Na de begintaak starten we onze lesdag. We luisteren drie keer in de week naar een Bijbelverhaal en leren de psalm van de week. Op vrijdag maken we een Bijbelse verwerking.

Vakken

We rekenen in groep 6 op een Chromebook. De software is voor een deel adaptief, dat wil zeggen dat elke leerling op zijn/ haar eigen niveau kan werken. Maar het Chromebook gebruiken we ook geregeld voor andere vakken. Naast rekenen hebben we dagelijks aandacht voor taal en spelling. Drie keer in de week werken we aan een wereldoriënterend thema (geschiedenis, aardrijkskunde, natuur). Overige vakken zijn: verkeer, schrijven, begrijpend lezen, Engels, muziek, sociaal-emotionele ontwikkeling, e.d.

Tekenen en handvaardigheid

Ook de creatieve vakken vinden we erg belangrijk. We maken kennis met verschillende technieken en genieten van elkaars creativiteit. Soms werken we een paar weken aan een circuit. Dan is de groep verdeeld in een paar subgroepjes. Elk groepje werkt aan een eigen opdracht. Iedere week rouleren we dat.

Gym

We hebben elke week op dinsdagmiddag gym.

Voorlezen

Voorlezen vinden wij erg belangrijk in de klas, na het eten en drinken wordt er door de juf voorgelezen.

Dagplanning

We werken twee keer in de week aan een dagplanning. We mogen dan zelf de volgorde bepalen. We leren deze dagen om ons werk goed te plannen en zelfstandig aan de slag te gaan (en blijven).

Zelfstandig werken

In groep 6 hebben we elke week huiswerk. Dat kan een opdracht zijn die we moeten maken, maar ook leerwerk voor de toets van de wereldoriënterende vakken of Engelse woordjes.

Werkstuk / spreekbeurt

In de loop van het jaar maken de kinderen in groep 6 een werkstuk. Als het werkstuk af is, houden de kinderen hierover een spreekbeurt.

Juf Annemieke Brandsen

Maandag, dinsdag en woensdag