Eerste week na de schoolsluitingen

Het werd pas nog gezegd tegen de ‘nieuwe’ directeur: ‘De Veldhuizerschool, wat een prachtige school is het!’ Dit klopt natuurlijk helemaal en dit is ook wel aangetoond afgelopen schoolweek. Alle kinderen stonden weer te trappelen om naar school te gaan en alle leerkrachten stonden weer te trappelen om de kinderen te zien. Maar laten wij de ouders ook niet vergeten, want wat hebben zij het thuisonderwijs goed vormgegeven! Als blijk van waardering kregen alle ouders een kleinigheidje aangeboden van ons. Toppunt van dit kleinigheidje was toch wel het zoethoutstokje; wij nemen immers het stokje weer over. Ook de ouders spraken hun waardering uit voor ons. Wij hebben de afgelopen weken natuurlijk ook erg hard gewerkt. De waardering werd zichtbaar door het geven van een heerlijke slagroomtaart voor het hele team, een mooie kaart, een complimenteus woordje of gewoon een lekkernijtje voor de groepsleerkracht van een kind zelf. Dit laat natuurlijk zien hoe wij met elkaar omgaan. De Veldhuizerschool is echt een school van warmte, vertrouwen en een grote ouderbetrokkenheid. Daar zijn wij dankbaar voor!

Wat hebben we trouwens een ontzettend fijne eerste schoolweek gehad. Het was even afwachten hoe iedereen zou reageren op de heropening van de scholen, maar de week is voorbijgevlogen. De kinderen hadden er allemaal weer veel zin in, wij als team uiteraard ook. Het was fijn om alle kinderen weer te zien.

Ook boften wij met het weer, ook al was het af en toe best koud. We hebben de hele week kunnen genieten van de sneeuw en het ijs. De groepen 6-8 konden vandaag zelfs schaatsen op de Kraatsvijver, iets wat al bijna tien jaar geleden voor het laatst kon. De meeste kinderen hebben waarschijnlijk nog nooit geschaatst op echt natuurijs. We hebben genoten van het schaatsen en de gezelligheid, dat hadden de kinderen wel verdiend na zoveel weken thuisonderwijs.

Nog maar één weekje tot de voorjaarsvakantie. Ook dat zal wel weer goed komen!