Welkom op de pagina van groep 5

In groep 5 zitten dit jaar 28 kinderen, waarvan 12 jongens en 16 meiden. We zijn samen een gezellige en enthousiaste groep, die houdt van plezier maken, maar ook van hard werken. In onze groep hangt een fijne werksfeer, waardoor dat werken ook goed en geconcentreerd lukt. Op maandag tot en met donderdag staat juf Joske Sok voor de groep en op vrijdag juf Tjitske van Eckeveld.

Wat gebeurt er zoal in groep 5?

Groep 5 is zo leuk, omdat we aan de slag gaan met nieuwe vakken, zoals aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Natuurlijk werken we ook aan de vakken rekenen, taal, spelling en schrijven. We werken hiervoor met tekst- en werkboeken. Ook oefenen we weleens op de Chromebooks, bijvoorbeeld voor de vakken rekenen en spelling. Dat doen we dan vaak via Cloudwise. Hiernaast krijgen ook de vakken begrijpend lezen, studievaardigheden, verkeer, muziek, handvaardigheid en tekenen een plekje in het rooster. En dan hebben we het leukste vak nog niet eens genoemd: gym! We gymmen dit jaar op donderdagochtend.

We vinden het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft in de groep. Aan het begin van het jaar bespreken we samen welke afspraken en regels wij belangrijk vinden. Wanneer het nodig is, komen we daar later op terug, bespreken we dit nog eens en herinneren we elkaar eraan om ons aan deze afspraken en regels te houden. Ook door de methode ‘De Vreedzame School’ leren we steeds beter hoe we op een positieve manier met elkaar kunnen samenwerken en omgaan.

Op maandag leren we een nieuwe psalm en wordt de geleerde psalm overhoord. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt er een Bijbelverhaal verteld. Vrijdag sluiten we de week af met een Bijbelse verwerking.

In de tweede helft van het schooljaar maken we kennis met het maken van huiswerk, het schrijven van een boekverslag en het presenteren van een boek. We zullen dan ook nagaan of we alle tafels uit ons hoofd kennen. Via Parro houden de juffen de ouders op de hoogte van al deze zaken.

Juf Joske Sok

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag