Zendingsgeld

Elke maandag wordt er geld ingezameld voor een goed doel. De leerkrachten zetten elke week een bakje neer waar de kinderen het geld in kunnen stoppen. Ook zijn er op school zendingsbonnen te koop, zodat u niet elke week op zoek hoeft te gaan naar kleingeld.

Doel

Dit jaar sparen we voor de stichting ‘Red een kind’. Deze stichting geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving.

We kiezen er bewust voor om kinderen te helpen op de plek waar ze wonen, omdat wij geloven dat God kinderen bewust in gezinnen en in een gemeenschap plaatst en dat dit voor hen de beste plek is om op te groeien. Het kind staat centraal in onze aanpak om te helpen, maar de familie en de hele omgeving van de kinderen krijgen ook de kans om uit armoede te groeien.

Waarom strijden wij tegen armoede?

Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Die werkelijkheid is niet te verteren! Daarom komen wij in actie. Wij geloven namelijk dat we samen het verschil kunnen maken voor kinderen in armoede. En wat blijkt? Onze duurzame werkwijze werkt, het resultaat van onze aanpak is dat kinderen letterlijk ‘groeien’ uit de armoede

Als donateur geef je voor even, maar verander je de situatie voorgoed. Dat stimuleert om nog meer kinderen te helpen.

Waar strijden wij tegen armoede?

Op dit moment strijden wij tegen armoede in Kenia, Burundi, Malawi, Oeganda, Rwanda, Zuid-Soedan, Ethiopië , Congo (DRC) en India. (bron www.redeenkind.nl)