Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3  

Groep 3 telt dit schooljaar 26 leerlingen. Op maandag en dinsdag staat juf Sanne Koers voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Henriette Steenbergen.  De kinderen mogen ’s morgens zelf de klas inkomen.  

Wat gebeurt er zoal in groep 3?  

Bijbelse geschiedenis  

De dag beginnen we altijd met Bijbelse geschiedenis. We zingen en bidden. Drie keer in de week luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel. Ook leren we iedere week een psalm en maken we een Bijbelse verwerking.  

Lezen, spelling en woordenschat  

Een groot deel van de morgen zijn we bezig met leren lezen. We werken met de methode ‘Lijn 3’. Samen met Ben Bus reizen we door Leesstad, daarbij komen we veel verschillende bushaltes tegen. Het eerste half jaar leren we met name de letters en eenvoudige woorden lezen. Het tweede half jaar ligt de nadruk op het lezen op tempo en verschillende leesproblemen. Er is veel aandacht voor het leren lezen op verschillende niveaus. 

Rekenen  

In groep 3 staat het rekenen tot en met de twintig centraal. De kinderen leren het splitsen van getallen en erbij- en eraf sommen. Later in het schooljaar verkennen de kinderen de getallen tot honderd. Ook leren de kinderen het halve en hele uur aflezen van de klok. We werken met de Wereld in Getallen 5.  

Andere vakken 

Op de middagen is er tijd voor schrijven, handvaardigheid, tekenen, muziek, Engels en wereldoriëntatie. Elke week gaan de kinderen gymmen in de grote gymzaal.  

Hulp van thuis  

We hopen dat ouders thuis met hun kind willen oefenen met lezen, het liefst elke dag even. Door veel en vaak te oefenen krijgen de kinderen het lezen goed onder de knie. Een belangrijke vaardigheid waar ze de rest van hun leven plezier van zullen hebben. Daarnaast blijft voorlezen natuurlijk ook belangrijk! 

 Leerkrachten

Juf Sanne Koers

Maandag en dinsdag

skoers@veldhuizerschool.nl

Juf Henriette van Steenbergen

Woensdag, donderdag en vrijdag

hvsteenbergen@veldhuizerschool.nl