Welkom op de pagina van groep 1

Hoera! Uw zoon/dochter is 4 jaar en mag naar de basisschool. Vooraf krijgt uw kind een kaart met de uitnodiging voor 4 wenmomenten; de ene week dinsdag- en donderdagmiddag en de week erop dinsdag- en donderdagmorgen. Uw kind kan kennis maken met de leerkracht en de kinderen. Na deze wenmomenten is uw kind iedere dag welkom in onze groep! Groep 1 telt nu 19 leerlingen. In de loop van het jaar komen hier nog een aantal leerlingen bij die vier jaar worden. In groep 1 maken de kinderen spelenderwijs kennis met de basisschool. Bij de start van de dag staat de juf in de gang bij de deur om te kinderen te verwelkomen. Om 8.30 uur kan de lesdag beginnen. 

Wat gebeurt er zoal in groep 1? 

Dagopening 

Iedere week leren wij een christelijk lied en luisteren we drie keer naar een verhaal uit de Bijbel. Dagelijks worden er algemene liedjes gezongen en liedjes rondom de Bijbelverhalen. Ook komen de dagen van de week, de maanden en seizoenen iedere ochtend aan bod. 

Kleuterplein 

In de kleutergroepen wordt er gewerkt aan de hand van thema’s die een aantal weken centraal staan. We gebruiken hiervoor de methode Kleuterplein. De thema’s hebben vaak verband met de seizoenen of (christelijke) feestdagen. Met de hulp van onze handpop Raai de Kraai wordt de taal- en rekenontwikkeling gestimuleerd. Aan de hand van de leerlijnen observeren we de ontwikkeling van de kinderen. Door middel van deze observaties laten we de lesstof aansluiten. Onder andere wordt er gewerkt aan de volgende leerlijnen:

  • De kinderen leren tellen en de cijfers 1 -10 herkennen, maar ook begrippen als: meer, minder en evenveel
  • Er is veel aandacht voor woordenschat, rijmen, een verhaal terug vertellen
  • Ieder thema staat er een letter centraal Uiteraard doen we ons best om zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van de kinderen aan te sluiten en maken we veel gebruik van spel. Want al spelend en ontdekkend leren wij ontzettend veel. 

Spelen en werken 

Met behulp van het kiesbord kunnen de kinderen verschillende activiteiten kiezen. Elk thema is er een nieuwe themahoek. Ook wordt er graag gespeeld in de huishoek, bouwhoek, constructiemateriaal, zand- en watertafel. Ook wordt er gewerkt aan de tafels. Hier oefenen de kinderen hun motoriek door te kleuren, verven, vouwen, knippen en te scheuren. 

Bewegingsonderwijs 

Iedere dag spelen we twee keer buiten. In onze schuur is van allerlei materiaal te vinden waarmee op het plein of in de zandbak gespeeld kan worden. Iedere week gaan we ook een keertje gymmen in onze eigen gymzaal (vanaf de herfstvakantie tot aan de meivakantie). Dit is afwisselend op de dinsdag- of donderdagmorgen. We klimmen, klauteren en doen zang-, dans- en tikspelletjes.

Engels

De kinderen krijgen Engels en leren de dagen van de week, de kleuren, dierennamen en woorden die bij het seizoen horen. 

Leerkrachten 

Juf Maria Jochemsen

Maandag en dinsdag en vrijdag om de week

mjochemsen@veldhuizerschool.nl

Juf Tineke Floor

woensdag, donderdag en vrijdag om de week

tfloor@veldhuizerschool.nl

Juf Margriet Bethlehem

Maandag en dinsdag en vrijdag om de week.

mbethlehem@veldhuizerschool.nl